Croatian(HR)Slovenian (SI)English (United Kingdom)

Vprašanje

Kakšen se ti zdi kickbox kot šport?
 

Povezave

sorodne povezave
KBZS
kickbocing zveza slovenije
WAKO
world association of kickboxing organizations
ŠD Budokai NG
ŠD Budokai NG skupuna na Facebook-u
Ministrstvo šolstvo in šport
Ministrstvo šolstvo in šport
SUD
Silovit udarec(spletna trgovina)
domov Dogodki Tekmovanja
Atene open 2011 PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 25 April 2011 20:26

Atene open 2011

ateneKot smo že prejšnji teden najavili, se je v dneh od 04. do 06.02.2011 v Atenah, odvijal mednarodni kickboxing turnir, znan pod imenom » Athens challenge«, ki se ga je udeležilo kar 1564 tekmovalcev iz 85 klubov iz 20 držav. Izolane in svoj matični klub KiT, je zastopal mladi Jaka HUDALES. 

Tudi tokrat ni šlo brez medalje. V svojem prvem nastopu, v disciplini semi contact, v absolutni kadetski kategoriji je po štirih zmagah prispel v polfinale. Tu se je srečal z italijanskim tekmovalcem Colla, po rednem delu borbe, pri rezultatu 3 proti 3 je sledil podaljšek. Tu je imel nasprotnik več sreče, ter zmagal za točko in se tako uvrstil v veliki finale. Naj še zapišemo, da je postal tudi kasnejši zmagovalec, dočim je Hudales pristal na 3. mestu. 
Vsekakor ga je ta nastop še dodatno motiviral, za nastop v njegovi pravi kategoriji, to je do 63 kg. Kot nosilec skupine je bil prvo kolo prost, nato pa se je kot za šalo sprehodil preko svojih treh nasprotnikov do finala. Očitno mu je poraz, prejšnji dan v absolutni kategoriji, dal še dodatne moči, tako da je bolgarskega tekmovalca Arsova premagal kar s 5 proti 1 in osvojil 1.mesto. S to zmago je dokazal, da je resnično trenutni vladar te starostne in težnostne kategorije. 

Seveda je priložnost potrebno zagrabiti, tako se je majhna skupinica Slovencev, na tem tekmovanju sta tekmovala še Benko iz Nove Gorice in Zajc iz Izlak, združila in nastopila še v absolutnem ekipnem delu tekmovanja. Žreb jim je v 1. kolu namenil favorizirane domačine »Icaros team«. Tokrat pa se vse ni izteklo po planu, utrujenost je naredila svoje, tako, da so izpadli iz nadaljevanja tekmovanja. 

Če prištejemo še osvojeni medalji iz prejšnjega turnirja »Golden Glove«, je to najava obetavnega začetka letošnjega tekmovalne sezone. V nadaljevanju ga, kot tudi ostale »kitovce«, že ta vikend čaka nastop na 1. kolu državnega prvenstva, načrtuje se nastop na odprtem prvenstvu Irske, v Dublinu, prvenstvo ZDA… Seveda pa je to povezano s še čim drugim, kar pa je že druga zgodba.

Ob tej priliki se vodstvo kluba zahvaljuje podjetju PACORINI iz Kopra, ki je omogočilo udeležbo mladega Hudalesa na turnirju v Grčiji.

Zadnjič posodobljeno Torek, 24 Maj 2011 19:40
 

Največ ogledov

zadnje novice


Copyright © 2011 Miroslav Matijević. Vse pravice pridržane